Империя

Главная | Регистрация | Вход
Суббота, 20.04.2024, 03:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
КОПИРАЙТИНГ [96]
РАЗНОЕ [330]
СТРОИТЕЛЬСТВО [199]
ИНТЕРЕСНЫЕ МЕСТА [50]
ОБУСТРОЙСТВО ДОМА, КВАРТИРЫ [349]
ДОМ И БЫТ [347]
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ [326]
НЕДВИЖИМОСТЬ [103]
АРМИЯ ДРЕВНЕГО РИМА [19]
АВСТРИЯ [9]
АВСТРАЛИЯ [9]
АНГЛИЯ [29]
АРГЕНТИНА [5]
АЗИЯ [80]
АФРИКА [36]
ВИЗАНТИЯ [4]
ВИКИНГИ [6]
ВОЙНЫ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ [27]
ГРУЗИЯ [3]
ГАВАЙИ [1]
ГРЕЦИЯ [12]
ГЛАДИАТОРЫ [7]
ДРЕВНИЙ РИМ [11]
ЕДА [2]
ЕВРОПА [117]
ЕГИПЕТ [72]
ЗАПОВЕДНИКИ [26]
ЗАМКИ [2]
РОССИЯ [85]
РЫЦАРСКИЕ ОРДЕНА [13]
США [50]
СИРИЯ [7]
МАДЕЙРА [4]
УКРАИНА [69]
УЭЛЬС [1]
ОСТРОВА [41]
ФРАНЦИЯ [74]
ИТАЛИЯ [62]
ИСПАНИЯ [39]
ИСЛАНДИЯ [4]
ИЗРАИЛЬ [4]
МАЛЬТА [8]
МЕКСИКА [10]
КАНАДА [16]
КЕНИЯ [3]
ТУРЦИЯ [44]
КУБА [6]
ШВЕЦИЯ [4]
ШОТЛАНДИЯ [4]
ЮЖНАЯ АМЕРИКА [48]
ЯПОНИЯ [6]
НОРВЕГИЯ [3]
ПРОМЫШЛЕННОСТЬ [143]
Статистика

21:03
Тоскана

Тоскана

 

Одним з найцікавіших регіонів Італії є Тоскана, яку в далекому минулому населяли загадкові етруски. Про походження етрусків нам відомо дуже мало. Але приблизно 3 тисячі років тому вони проживали на території сучасної Тоскани. Вони утворили в цій місцевості союз 12 етрусків, який назвали «Етрурія». Але під натиском римлян Етрурія впала. На цьому перший розквіт Тоскани закінчився - вона стала частиною Римської імперії. Археологи досі знаходять пам'ятки матеріальної культури етрусків.

Другий розквіт Тоскани припав на епоху Відродження. Саме Флоренція вважається колискою цієї епохи просвітництва. Адже до цього моменту флорентійські банкіри кредитували вже практично всі королівські будинки Європи. Крім того, двір Медічі став тим місцем, куди стікалися всі обдаровані мислителі і творці епохи Відродження. А в 1860 році Тоскана стає частиною Італійського королівства. Причому протягом 7 років саме Флоренція була столицею цього молодого королівства.

У сучасній Флоренції можна прогулятися по середньовічних вулицях з химерними старовинними особняками. Під час такої прогулянки оглянути і будинок великого Данте. Крім того, туристичний маршрут приведе гостей міста до собору Санта-Кроче, де поховані Макіавеллі, Галілей і Мікеланджело. А на площі біля собору влітку завжди грають в старовинний футбол.

Відмінний вид на місто відкривається з площі Мікеланджело. Тут же знаходиться і його відома статуя Давида. Але є тут і площа з російським ім'ям. Досить спуститься до річки Арно, щоб потрапити на площу Демидова. Тут же знаходиться і особняк Демидова.

Туристичний маршрут вздовж набережної закінчується біля Старого мосту, де можна придбати вироби місцевих ювелірів. Їх лавочки розташовані прямо на мосту. Ну а поруч зі Старим мостом знаходяться знамениті сади Боболі.

Але Тоскана знаменита не тільки Флоренцією та іншими великими містами, а й численними маленькими містечками, які зуміли зберегти свій історичний вигляд. Так в Вольтерра туристів чекає унікальний музей, в якому зібрано багато артефактів етруського походження. А Сан-Джиминьяно вражає своїми давніми сторожовими вежами. Багато пам'яток епохи Відродження можна побачити в Сієні. Не менш цікавий і древній етруська місто Ареццо. Але найкраще стародавні зміцнення збереглися в Лукка.

Тоскана знаменита не тільки історичними пам'ятками, а й барвистим карнавалом, який щорічно проходить в фешенебельному курорті Віареджо. Ну і, звичайно ж, не можна уявити собі Тоскани без Пізи з її знаменитою вежею. Причому впливу Пізи в минулому поширювалося навіть на узбережжі Азовського моря.

Категория: ИТАЛИЯ | Просмотров: 191 | Добавил: Mag123 | Рейтинг: 5.0/1
Вход на сайт

Поиск
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024 |