Империя

Главная | Регистрация | Вход
Пятница, 26.04.2024, 20:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
КОПИРАЙТИНГ [96]
РАЗНОЕ [330]
СТРОИТЕЛЬСТВО [199]
ИНТЕРЕСНЫЕ МЕСТА [50]
ОБУСТРОЙСТВО ДОМА, КВАРТИРЫ [349]
ДОМ И БЫТ [347]
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ [326]
НЕДВИЖИМОСТЬ [103]
АРМИЯ ДРЕВНЕГО РИМА [19]
АВСТРИЯ [9]
АВСТРАЛИЯ [9]
АНГЛИЯ [29]
АРГЕНТИНА [5]
АЗИЯ [80]
АФРИКА [36]
ВИЗАНТИЯ [4]
ВИКИНГИ [6]
ВОЙНЫ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ [27]
ГРУЗИЯ [3]
ГАВАЙИ [1]
ГРЕЦИЯ [12]
ГЛАДИАТОРЫ [7]
ДРЕВНИЙ РИМ [11]
ЕДА [2]
ЕВРОПА [117]
ЕГИПЕТ [72]
ЗАПОВЕДНИКИ [26]
ЗАМКИ [2]
РОССИЯ [85]
РЫЦАРСКИЕ ОРДЕНА [13]
США [50]
СИРИЯ [7]
МАДЕЙРА [4]
УКРАИНА [69]
УЭЛЬС [1]
ОСТРОВА [41]
ФРАНЦИЯ [74]
ИТАЛИЯ [62]
ИСПАНИЯ [39]
ИСЛАНДИЯ [4]
ИЗРАИЛЬ [4]
МАЛЬТА [8]
МЕКСИКА [10]
КАНАДА [16]
КЕНИЯ [3]
ТУРЦИЯ [44]
КУБА [6]
ШВЕЦИЯ [4]
ШОТЛАНДИЯ [4]
ЮЖНАЯ АМЕРИКА [48]
ЯПОНИЯ [6]
НОРВЕГИЯ [3]
ПРОМЫШЛЕННОСТЬ [143]
Статистика

15:09
Про що може розповісти колір томата?

Про що може розповісти колір томата?

 

Томати давно вже стали нашим національним овочем, чия форма, смак і аромат подобається практично всім. Але останнім часом наші фермери стали вирощувати томати не тільки червоного кольору. В результаті на прилавках можна знайти зараз томати різних кольорів. Причому колір томата може багато розповісти про його смак.

Але тут потрібно відзначити ще й те, що професійних фермерів цікавлять тверді сорти томатів з жорсткою шкірою, які можна зберігати і транспортувати без втрат. Адже вирощування таких сортів приносить великий прибуток. Ось тільки смакові якості у них дуже низькі. З цим і пов'язано те, що на прилавках багато позбавлених смаку томатів, різного кольору.

Якщо в наших краях традиційно вирощували томати тільки червоного кольору, то японці вважають за краще рожеві томати, а аргентинці - бурі томати. Ось і наші городники спочатку стали масово вирощувати рожеві помідори, як в Японії. Виявилося, що рожеві томати мають більш солодким і освіжаючим смаком. Пов'язано це з тим, що в ньому набагато нижче концентрація кислоти і органічних речовин, ніж в червоних томатах. І багатьом покупцям дуже сподобався смак рожевих томатів.

Але буквально через пару років професійні фермери заполонили ринок твердими і несмачними сортами рожевих томатів (Рожевий гігант і Рожевий спам).

Тому городники і покупці «переключилися» на помаранчеві (Діоранж і Бігоранж) і жовті (Ясік) томати. Помаранчевий колір томатів пояснюється великою концентрацією бета-каротину, а жовтий колір - високим рівнем дельта-каротину. Причому пігмент накопичується поблизу шкірки томата. Тому м'якоть таких томатів має світліший колір. Ще потрібно відзначити, що помаранчеві помідори володіють більш насиченим смаком, який сильно нагадує смак фруктів. Пов'язано це з високою концентрацією хлоропластів. Зате у жовтих томатів більш освіжаючий смак.

Ще на ринку з'явилися «чорні» томати. Точніше так їх називають покупці. Насправді це червоні сорти томатів з високим вмістом лікопіну і хлорофілу. Саме ці пігменти і надають томатам коричневий колір. Смак таких томатів нічим не відрізняється від червоних томатів. Цікаві вони тим, що в них присутня антиоксидант. Найбільш поширеним сортом чорних томатів вважається «Чорний принц».

Ну а томати фіолетового кольору дуже рідко можна знайти в наших краях. Їх вирощують лише деякі городники. Його колір пов'язаний з тим, що поблизу шкірки накопичується пігмент фіолетового кольору. Ці томати мають відмінні смакові якості. Крім того в них міститься антоціан, який вважається активним антиоксидантом.

Категория: КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ | Просмотров: 215 | Добавил: Mag123 | Теги: томат | Рейтинг: 5.0/1
Вход на сайт

Поиск
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024 |