Империя

Главная | Регистрация | Вход
Среда, 24.04.2024, 03:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
КОПИРАЙТИНГ [96]
РАЗНОЕ [330]
СТРОИТЕЛЬСТВО [199]
ИНТЕРЕСНЫЕ МЕСТА [50]
ОБУСТРОЙСТВО ДОМА, КВАРТИРЫ [349]
ДОМ И БЫТ [347]
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ [326]
НЕДВИЖИМОСТЬ [103]
АРМИЯ ДРЕВНЕГО РИМА [19]
АВСТРИЯ [9]
АВСТРАЛИЯ [9]
АНГЛИЯ [29]
АРГЕНТИНА [5]
АЗИЯ [80]
АФРИКА [36]
ВИЗАНТИЯ [4]
ВИКИНГИ [6]
ВОЙНЫ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ [27]
ГРУЗИЯ [3]
ГАВАЙИ [1]
ГРЕЦИЯ [12]
ГЛАДИАТОРЫ [7]
ДРЕВНИЙ РИМ [11]
ЕДА [2]
ЕВРОПА [117]
ЕГИПЕТ [72]
ЗАПОВЕДНИКИ [26]
ЗАМКИ [2]
РОССИЯ [85]
РЫЦАРСКИЕ ОРДЕНА [13]
США [50]
СИРИЯ [7]
МАДЕЙРА [4]
УКРАИНА [69]
УЭЛЬС [1]
ОСТРОВА [41]
ФРАНЦИЯ [74]
ИТАЛИЯ [62]
ИСПАНИЯ [39]
ИСЛАНДИЯ [4]
ИЗРАИЛЬ [4]
МАЛЬТА [8]
МЕКСИКА [10]
КАНАДА [16]
КЕНИЯ [3]
ТУРЦИЯ [44]
КУБА [6]
ШВЕЦИЯ [4]
ШОТЛАНДИЯ [4]
ЮЖНАЯ АМЕРИКА [48]
ЯПОНИЯ [6]
НОРВЕГИЯ [3]
ПРОМЫШЛЕННОСТЬ [143]
Статистика

15:16
Колиска Нової Франції

Колиска Нової Франції

Ще в XVI столітті французькі дослідники виявили відмінне місце, яке дозволяло контролювати водний шлях по річках вересня Шарль і Святого Лаврентія. Але лише в 1608 році француз Шамплен заснував тут дерев'яний форт, навколо якого через деякий час виріс Квебек. У наші дні на місці цього форту знаходиться храм.

Фактично форт був добре укріпленим торговим постом французів. Але вже до 1620 році поселення істотно виріс. Тому на вершині скелі була побудована більш потужна фортеця, щоб надійно захистити поселення від ворогів. Після цього Квебек фактично став центром Нової Франції. Ще можна відзначити, що фортеця була побудована на вершині скелі. Тому історичні квартали сучасного міста називають Верхнім містом. Потужна фортеця на вершині гори допомогла французам впоратися з атаками ірокезів.

А в 1636 році почали з'являтися міські квартали біля підніжжя скелі. У цій частині міста селилися в основному купці. Її назвали Нижнім містом. У 1682 році більшу частину будівель Нижнього міста знищив велика пожежа. Тому нові будинки тут було дозволено будувати лише з каменю. Всі дерев'яні будівлі тут були заборонені. Завдяки торгівлі хутром місто процвітало і розширювався уздовж берегів річок. Але вже в 1860 році він втратив значення основного транспортного вузла регіону, що призвело до його занепаду.

Якщо в Нижньому місті жили купці і ремісники, то територію Верхнього міста розділили між собою єзуїти, августинці і Урсулинки. Та й військова влада міста забороняли будівництво житлових будинків поблизу фортеці. Ще можна відзначити, що Квебек міг рости лише за рахунок розширення Нижнього міста. Адже територія Верхнього міста була обмежена топографією скелі. Тому в Верхньому місті перебувала лише фортеця, адміністративні будівлі і монастирі. Житлові будинки тут почали будувати тільки в XIX столітті. Причому будівництвом займалися вже англійці, яким вдалося захопити Квебек ще в 1759 році. Вони побудували в місті потужні вежі і Цитадель, щоб захистити Квебек від атак нових поселенців. Причому ця фортеця добре збереглася до наших днів. Тому сучасні туристи можуть розглянути всі її захисні споруди. Крім того, туристи можуть побачити урочисту зміну варти біля воріт Цитаделі, яка проводиться щодня.

До головних визначних пам'яток Нижнього міста можна віднести Королівську площу, яка оточена будинками XVII століття. Серед них виділяється замок Фронтенак, який в наші дні перетворений в готель. Він височить над вузькими вуличками Нижнього міста. Ще на території Нижнього міста можна відвідати Музей цивілізацій і церква XVII століття.

А до головних визначних пам'яток Верхнього міста можна віднести Цитадель, монастир урсулинок, храм XVII століття і госпіталь XVII століття, в якому зараз знаходиться музей медицини. Крім того, в Верхньому місті можна побачити семінарію XVII століття, в стінах якої зараз знаходиться Архітектурна школа.

Категория: КАНАДА | Просмотров: 233 | Добавил: Mag123 | Рейтинг: 5.0/1
Вход на сайт

Поиск
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024 |