Империя

Главная | Регистрация | Вход
Пятница, 19.04.2024, 20:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
КОПИРАЙТИНГ [96]
РАЗНОЕ [330]
СТРОИТЕЛЬСТВО [199]
ИНТЕРЕСНЫЕ МЕСТА [50]
ОБУСТРОЙСТВО ДОМА, КВАРТИРЫ [349]
ДОМ И БЫТ [347]
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ [326]
НЕДВИЖИМОСТЬ [103]
АРМИЯ ДРЕВНЕГО РИМА [19]
АВСТРИЯ [9]
АВСТРАЛИЯ [9]
АНГЛИЯ [29]
АРГЕНТИНА [5]
АЗИЯ [80]
АФРИКА [36]
ВИЗАНТИЯ [4]
ВИКИНГИ [6]
ВОЙНЫ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ [27]
ГРУЗИЯ [3]
ГАВАЙИ [1]
ГРЕЦИЯ [12]
ГЛАДИАТОРЫ [7]
ДРЕВНИЙ РИМ [11]
ЕДА [2]
ЕВРОПА [117]
ЕГИПЕТ [72]
ЗАПОВЕДНИКИ [26]
ЗАМКИ [2]
РОССИЯ [85]
РЫЦАРСКИЕ ОРДЕНА [13]
США [50]
СИРИЯ [7]
МАДЕЙРА [4]
УКРАИНА [69]
УЭЛЬС [1]
ОСТРОВА [41]
ФРАНЦИЯ [74]
ИТАЛИЯ [62]
ИСПАНИЯ [39]
ИСЛАНДИЯ [4]
ИЗРАИЛЬ [4]
МАЛЬТА [8]
МЕКСИКА [10]
КАНАДА [16]
КЕНИЯ [3]
ТУРЦИЯ [44]
КУБА [6]
ШВЕЦИЯ [4]
ШОТЛАНДИЯ [4]
ЮЖНАЯ АМЕРИКА [48]
ЯПОНИЯ [6]
НОРВЕГИЯ [3]
ПРОМЫШЛЕННОСТЬ [143]
Статистика

14:12
Як вибрати оптимальний матрац?

Як вибрати оптимальний матрац?

Виробники матраців винаходять все більш і більш складні конструкції, які ідеально підлаштовуються під людське тіло, щоб ми могли комфортно відновлювати свої сили вночі. Ось тільки зробити оптимальний вибір в такому різноманітті різних моделей стає все складніше. Тому давайте з'ясуємо, як вибрати матрац. Адже тільки на правильно підібраному матраці ми зможемо розслабити спину, розвантажити хребет і повноцінно відпочити.

Почнемо з того, що багато виробників, м'яко кажучи, просто лукавлять, коли називають свої вироби ортопедичними або ж анатомічними. Фактично їх матраци підвищеної комфортності лише володіють деякими ортопедичними (підтримка хребта в правильному положенні) і анатомічними (чи не здавлює м'які тканини) властивостями. Саме симбіоз цих властивостей і робить відпочинок на сучасних матрацах комфортним.

Конструктивно сучасний матрац складається з несучої системи, наповнювача і системи підвищення комфортності. Легко здогадатися, що основою матраца є несуча система. Саме від її конструкції і залежать ортопедичні властивості. Вона повинна не тільки витримати наш вага, але ще і прогнутися відповідно до контуром нашого тіла. Тому несучу систему підбирають виходячи з власної ваги, віку і росту. Якщо вона ідеально підійде, ви придбаєте матрац, який буде ідеально підходить вам.

Розглянемо конструкції несучих систем більш докладно. Існують несучі конструкції у вигляді пружин, які пов'язані між собою. Фактично вони утворюють єдину мережу з пружин. Така конструкція називається залежною. Така система ідеально підійде для любителів гамаків. Адже на такому матраці ви відразу ж провалитеся в його середину. Але коштують такі матраци досить дешево. Їх відносять до сегменту економ-класу.

А ось в несучої конструкції у вигляді набору незалежних пружин ефекту гамака не буде. У таких конструкціях пружини знаходяться в «кишенях» чохла. Відповідно вони не мають жорсткого зв'язку між собою і не можуть жорстко впливати друг на друга. Така система володіє підтримуючим (ортопедичним) ефектом. Ось тільки цей ефект буде сильно залежати від кількості пружин і їх коефіцієнта жорсткості.

Найбільш сильно ортопедичні властивості будуть виражені у несучих конструкцій, в яких в одному «кишені» знаходиться дві пружини (одна всередині іншої). Причому такий матрац підійде для людей різної ваги (60-120 кг). Але деякі виробники замість подвійної пружини стали використовувати пружини в формі пісочного годинника. Це дозволило їм досягти схожого ортопедичного ефекту.

Ну і варто відзначити, що все більш популярними стають несучі конструкції, в яких геть відсутні пружини. Замість них виробники використовують пласти пружних матеріалів. Існують як монолітні такі системи, так і змішані. Найбільш комфортною (м'якої) вважається система з латексної піни. Але якщо ви зазнаєте фінансових труднощів, то можна придивитися і до несучих основ з щільного і еластичного пінополіуретану.

Серед безпружинних систем найжорсткішими вважаються матраци з пружинним наповнювачем. Такі матраци складаються з кокосових плит, які просочують латексом або прокладають між ними шар повсті. Хоч такі матраци і вважаються корисними, але комфортно відпочити на них не вийде.

Для підвищення пружності і м'якості безпружинних матраців виробники виготовляють їх з різних наповнювачів. Такі матраци називають змішаними. Висота таких матраців становить 18-40 см.

Категория: ДОМ И БЫТ | Просмотров: 211 | Добавил: Mag123 | Теги: матрац | Рейтинг: 5.0/1
Вход на сайт

Поиск
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024 |