Империя

Главная | Регистрация | Вход
Среда, 24.04.2024, 20:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
КОПИРАЙТИНГ [96]
РАЗНОЕ [330]
СТРОИТЕЛЬСТВО [199]
ИНТЕРЕСНЫЕ МЕСТА [50]
ОБУСТРОЙСТВО ДОМА, КВАРТИРЫ [349]
ДОМ И БЫТ [347]
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ [326]
НЕДВИЖИМОСТЬ [103]
АРМИЯ ДРЕВНЕГО РИМА [19]
АВСТРИЯ [9]
АВСТРАЛИЯ [9]
АНГЛИЯ [29]
АРГЕНТИНА [5]
АЗИЯ [80]
АФРИКА [36]
ВИЗАНТИЯ [4]
ВИКИНГИ [6]
ВОЙНЫ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ [27]
ГРУЗИЯ [3]
ГАВАЙИ [1]
ГРЕЦИЯ [12]
ГЛАДИАТОРЫ [7]
ДРЕВНИЙ РИМ [11]
ЕДА [2]
ЕВРОПА [117]
ЕГИПЕТ [72]
ЗАПОВЕДНИКИ [26]
ЗАМКИ [2]
РОССИЯ [85]
РЫЦАРСКИЕ ОРДЕНА [13]
США [50]
СИРИЯ [7]
МАДЕЙРА [4]
УКРАИНА [69]
УЭЛЬС [1]
ОСТРОВА [41]
ФРАНЦИЯ [74]
ИТАЛИЯ [62]
ИСПАНИЯ [39]
ИСЛАНДИЯ [4]
ИЗРАИЛЬ [4]
МАЛЬТА [8]
МЕКСИКА [10]
КАНАДА [16]
КЕНИЯ [3]
ТУРЦИЯ [44]
КУБА [6]
ШВЕЦИЯ [4]
ШОТЛАНДИЯ [4]
ЮЖНАЯ АМЕРИКА [48]
ЯПОНИЯ [6]
НОРВЕГИЯ [3]
ПРОМЫШЛЕННОСТЬ [143]
Статистика

21:03
Байкал

Байкал

Байкал цікавий вже тим, що це найдавніше і найглибше озеро в світі. А назва озера можна перевести з тюркської мови, як «багате озеро». Причому вода цього озера прісна і разюче чиста. Але крім своїх розмірів і обсягів прісної води Байкал вражає і кількістю риб, багато з яких більше ніде в світі не зустрічаються.

Ще в озері водиться байкальська нерпа, яка пробралася в озеро ще за часів льодовикового періоду. Це єдиний вид нерпи, яка мешкає в водоймі з прісною водою. В наші дні все берега Ушканов островів повністю покриті нерпою, яка обожнює сонячні ванни. Ось тільки туристів на ці острови не пускають. Таким чином, працівники заповідника захищають нерпу від туристів.

До сих пір дослідники знаходять невідомі науці живі організми. Це підтверджує багатство місцевої флори і фауни. У Байкалі водиться багато унікальних риб, серед яких виділяється голомянка. Вона цікава тим, що це живородящая рибка, у якій відсутня луска, а крізь її напівпрозорий жир добре видно всі нутрощі. Якщо голомянка викине на берег, то вона починає танути на сонці. Але головною рибою Байкалу вважається омуль. Ще в XIX столітті щорічно добували близько 10 тисяч тонн омуля, а в наші дні - всього 2000 т. Але це офіційна статистика, а скільки добувають його браконьєри невідомо.

На берегах Байкалу знаходиться станція Слюдянка, вокзал якої виготовлений з необробленого мармуру. Про те, що незаконний промисел омуля на Байкалі процвітає можна судити по жвавому базарчику, який розгортається прямо на пероні. Тут величезний вибір, холодного, копченого або солоного омуля. Ну а в самому місті можна відвідати музей мінералів.

Ще до пам'яток Байкалу можна віднести КБЖД, яку побудували на початку минулого століття, щоб з'єднати ділянки Транссибірської магістралі, розірвані озером. Її протяжність складає всього 260 км. На її шляху було зведено 248 мостів, 41 тунель і 19 галерей. Тому екскурсійні поїздки по покинутій в наші дні залізниці користуються великою популярністю у туристів.

А в самому центрі Байкалу знаходиться острів Ольхон, який був культовим центром шаманізму. На острові знаходиться священна гора Шаманка, з якою пов'язана одна з містичних легенд шаманізму. Навіть зараз тут приносять всілякі жертвопринесення. Але острів цікавий ще й тим, що його можна назвати ідеальним місцем для відпочинку. Тут практично не буває дощів. Постійно стоїть сонячна погода. Крім того, тільки тут можна побачити покриті піском гори, на яких ростуть дивовижні сосни.

Категория: РОССИЯ | Просмотров: 184 | Добавил: Mag123 | Рейтинг: 5.0/1
Вход на сайт

Поиск
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024 |